INNOVATIE & AMBACHT

Maatwerk

Gebruiksvriendelijk werk

Wilg is een zachte, soepele houtsoort die door de eeuwen heen wordt gezien als een dankbaar materiaal om te gebruiken voor verschillende doeleinden.

Als mandenvlechter werk ik met de éénjarige twijgen. De wilg wordt gekweekt rond mijn werkplaats en ik verwerk ze tot gebruiksvriendelijke manden.

Je kan bij mij terecht voor restauratie herstellingen en maatwerk. Van een wasmand tot een picknickmand, van een plukmand tot een wieg. Wij zorgen ervoor. Alles kan. Neem vrijblijvend contact op.

Bestel een mand op maat

Fijnscheenwerk

We bekwamen wij ons specifiek in fijnscheenwerk. Bij fijnscheenwerk worden wilgentakken gespleten met een kloofhout, dan van breedte en van dikte gemaakt op een schaafbankje, tot op de millimeter precies, om dan vervolgens verwerkt te worden tot een mand rond een houten mal. Een arbeidsintensieve techniek die resulteert in juweeltjes van manden.

Van juli 2019 tot juli 2021 volgden onze zoon Jefke Geysels en ikzelf een leertraject bij Esmé Hofman. Naast het traditionele werk dat we tijdens dit traject hebben geleerd, zetten wij de stap naar eigen creaties. Zo werkt Jefke aan een reeks wandschalen, urnes, verfijnde handwerkmandjes, juwelendoosjes en hoeden.

Stoelen matten

Stoelen matten is een arbeidsintensieve en oud ambacht. Wij vlechten jouw stoel, bank, krukje opnieuw in met rotan schenen. Ook het vervangen van een voorgevlochten mat behoort tot de mogelijkheden. Vraag een herstelling aan.